NOESIS Γ1,Γ2

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές/τριες των Γ΄ τάξεων (Γ1 & Γ2) του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο NOESIS (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας).

Η επίσκεψη ΄΄ξεκίνησε΄΄ με ξενάγηση των μαθητών στο πάρκο EcoZoo(έκθεση ρομποτικών ζώων ρεαλιστικής αναπαράστασης, κίνησης και ήχου). Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε μια σπάνια και πραγματική εμπειρία ανακάλυψης. ΄΄μέσα΄΄ από ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη γη, στον χώρο και στον χρόνο.

Το ΄΄ταξίδι΄΄ στον χρόνο συνεχίστηκε και με την παρακολούθηση – στο Κοσμοθέατρο (κινηματογράφος προβολής ταινιών υψηλής ευκρίνειας και τρισδιάστατων/στερεοσκοπικών ταινιών ψηφιακών μέσων) – της τρισδιάστατης (3D) ταινίας ΄΄Οι Δεινόσαυροι – Οι Γίγαντες της Παταγονίας΄΄. Οι μαθητές/τριες είδαν να ζωντανεύουν – μπροστά τους – το μεγαλύτερο ζώο που έχει περπατήσει ποτέ πάνω στη Γη, τον γιγαντιαίο φυτοφάγο Αργεντινόσαυρο, ο οποίος ΄΄μονομάχησε΄΄ – στην ταινία – με τον εξίσου επιβλητικό Γιγαντόσαυρο. Η δράση και τα τοπία – βγαλμένα από άλλους κόσμους – ενθουσίασαν τους μαθητές προκαλώντας έντονα συναισθήματα…

Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία που άφησε σε όλους – μαθητές κι εκπαιδευτικούς – τις καλύτερες εντυπώσεις.